Romanian agriculture

Decembrie, luna în care producătorii de ceai își sporesc afacerile

În țara noastră, vânzările de ceaiuri pe segmentul de retail au scăzut atât ca volum, cât și ca valoare în 2013, față de 2012, pe fondul dificultăților financiare cu care se confruntă populația. Însă, vremea rece din ultimele săptămâni a contribuit la creșterea și de zece ori a vânzărilor față de alte perioade din an.

Read More »

In vino veritas. Istoria vinului

Vinul reprezintă emblema regiunii de proveniență, oglindind cultura, istoria și geografia regiunii. Fiecare recoltă produce un vin unic, vin ce reprezintă împletirea armonioasă a existenței umane pe specificul locului de proveniență. De aceea, fiecare vin este unic.

Read More »

Despre vinuri

La prima vedere, toată lumea cunoaște ceea ce este vinul. Cu toate acestea, în legătură cu noţiunea de vin se fac o sumedenie de confuzii.

Read More »

Creșterea păstrăvului: calitatea apei. Sfaturi practice

Păstrăvăria este o alternativă profitabilă la ferma tradițională, în care se cresc vite sau oi, deoarece suparafața necesară amenajării fermei piscicole este mult mai mică, dacă se îndeplinesc câteva condiții, cum ar fi ca terenul să fie amplasat langă un curs de apă, iar proprietarul să se îngrijească de bunăstarea peștilor.

Read More »

Sacrificările de păsări și producția de carne în luna august 2013

În luna august a acestui an, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 3,5%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 3,1%.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE