Boala limbii albastre: Numărul total al localităților afectate din județul BUZĂU a ajuns la 33

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Numărul total al localităților din județul Buzău în care a fost identificată boala limbii albastre a urcat la 33, iar șapte din cele peste 100 de animale bolnave au murit, însă numărul de cazuri scade progresiv, a declarat miercuri, directorul Direcției Sanitar-Veterinare (DSVSA) Buzău, Adonis Dragnea.

Potrivit directorului Direcției Sanitar-Veterinare (DSVSA) Buzău, Adonis Dragnea, peste 200 de probe au fost prelevate de la animale bolnave, dar aceste cazuri sunt vechi de una-două săptămâni.

“În curând vom raporta 33 de localități cu focare de boala limbi albastre, dar acestea au o vechime considerabilă. Din punctul nostru de vedere, boala a stagnat și odată cu răcirea vremii se va reduce gradual”, a adăugat directorul DSVSA Buzău, Adonis Dragnea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif, a declarat pentru AGERPRES că “autoritățile locale au hotărât închiderea tuturor târgurilor de animale de pe raza județului, până la data de 5 octombrie a.c., precum și restricții asupra mișcării animalelor din specii susceptibile, proprietarii de stâne nu au voie să părăsească amplasamentul actual până în data de 5 octombrie, a.c., iar ‘spargerea’ stânelor se va face doar cu aprobarea Direcției Sanitar-Veterinare”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE