Meniu

Ungaria pregătește TVA de 5% la carnea de porc și pasăre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autorităţile de la Budapesta analizează posibilitatea reducerii TVA la carnea de porc și pasăre, de la 27% la 5%, ca parte a programului de majorare a numărului de produse alimentare care beneficiază de un nivel redus al TVA.

Ministrul Dezvoltării Rurale, Sandor Fazekas, a declarat că reducerea TVA la carnea de porc și de pasăre va avea un impact asupra bugetului de zece miliarde de forinţi, informează presa maghiară. Deocamdată, nu a fost luată o decizie privind reducerea TVA şi la alte categorii de produse, pe lângă carnea de porc şi de pasăre.

Ungaria aplică un sistem diferențiat de TVA la alimente. România a redus de la 1 septembrie TVA la pâine de la 24% la 9%. dacă măsura va avea un impact pozitiv asupra evaziunii și a prețurilor, atunci aceasta va fi extinsă și la acte sectoare, primul pe lista autorităților fiind cel al cărnii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE