Meniu

agriculture

Audierea comisarului desemnat pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan

Irlandezul Phil HOGAN, în vârstă de 54 de ani, născut în Kilkenny, Irlanda, nominalizat în septembrie 2014 pentru preluarea portofoliului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, după ce anterior a fost ministrul Mediului, comunității și administrației locale în Irlanda, va fi adudiat astăzi în cadrul comisiei de specialitate.

Read More »

In vino veritas. Istoria vinului

Vinul reprezintă emblema regiunii de proveniență, oglindind cultura, istoria și geografia regiunii. Fiecare recoltă produce un vin unic, vin ce reprezintă împletirea armonioasă a existenței umane pe specificul locului de proveniență. De aceea, fiecare vin este unic.

Read More »

Despre vinuri

La prima vedere, toată lumea cunoaște ceea ce este vinul. Cu toate acestea, în legătură cu noţiunea de vin se fac o sumedenie de confuzii.

Read More »

Creșterea păstrăvului: calitatea apei. Sfaturi practice

Păstrăvăria este o alternativă profitabilă la ferma tradițională, în care se cresc vite sau oi, deoarece suparafața necesară amenajării fermei piscicole este mult mai mică, dacă se îndeplinesc câteva condiții, cum ar fi ca terenul să fie amplasat langă un curs de apă, iar proprietarul să se îngrijească de bunăstarea peștilor.

Read More »

Sacrificările de păsări și producția de carne în luna august 2013

În luna august a acestui an, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 3,5%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 3,1%.

Read More »

Sacrificările de porcine și producția de carne în luna august 2013

În august 2013, comparativ cu iulie 2013, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,1%, respectiv cu 15,5%. Astfel, în cea de-a opta lună a anului în curs, au fost sacrificate 344.000 de porcine, din care 297.000 de capete în unități industriale. În luna august 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 86,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,0%, respectiv cu 5,4%.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE