retail

Creșterea păstrăvului: calitatea apei. Sfaturi practice

Păstrăvăria este o alternativă profitabilă la ferma tradițională, în care se cresc vite sau oi, deoarece suparafața necesară amenajării fermei piscicole este mult mai mică, dacă se îndeplinesc câteva condiții, cum ar fi ca terenul să fie amplasat langă un curs de apă, iar proprietarul să se îngrijească de bunăstarea peștilor.

Read More »

Sacrificările de păsări și producția de carne în luna august 2013

În luna august a acestui an, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 3,5%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 3,1%.

Read More »

Sacrificările de porcine și producția de carne în luna august 2013

În august 2013, comparativ cu iulie 2013, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,1%, respectiv cu 15,5%. Astfel, în cea de-a opta lună a anului în curs, au fost sacrificate 344.000 de porcine, din care 297.000 de capete în unități industriale. În luna august 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 86,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,0%, respectiv cu 5,4%.

Read More »

8 companii românești, la BIOFACH 2013

La BIOFACH 2013 au fost prezente 8 companii reprezentative ale industriei de produse bio românești: Shaloom Bio Food SRL, Agro Food Consulting SRL, Buculei SRL, Justorganic SRL, Naturalia Comercial Trading SRL, Eco Pet SRL, Agro Exim Grup SRL și Bio-Terra SRL.

Read More »

Ziua Recoltei, sărbătorită la Deva

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va participa mâine, la deschiderea oficială a festivităților dedicate Zilei Recoltei, eveniment organizat de primăria Deva. Anul trecut, producătorii prezenți s-au lăudat cu vânzări record de legume și fructe de sezon, precum și de zacuscă, de dulceață sau gemuri, tulburel sau produse tradiționale.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE