Carrefour participă la Salonul Eco Agricultura, la INDAGRA
Asociaţia Operatorilor din Agricultură Ecologică „Bio-România” în parteneriat cu Romexpo organizează, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, a 14-a ediţie a Salonului Eco
Asociaţia Operatorilor din Agricultură Ecologică „Bio-România” în parteneriat cu Romexpo organizează, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, a 14-a ediţie a Salonului Eco
Păstrăvăria este o alternativă profitabilă la ferma tradițională, în care se cresc vite sau oi, deoarece suparafața necesară amenajării fermei piscicole este mult mai mică, dacă se îndeplinesc câteva condiții, cum ar fi ca terenul să fie amplasat langă un curs de apă, iar proprietarul să se îngrijească de bunăstarea peștilor.
Producătorii din Bucovina vând cu succes miere ecologică nemților.În apropiere de Gura Humorului, în satele dimprejurul salinei Cacica, câteva neamuri au cheltuit bani grei ca să obțină certificate de producători ecologici.
Creșterea fazanilor se poate dovedi o investiție de succes, mai ales că aceste păsări sunt comercializate cu precădere în Italia, Elveția, Franța, Germania sau Spania,
În luna august a acestui an, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 3,5%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 3,1%.
În luna august 2013, faţă de luna precedentă, numărul bovinelor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Național
În august 2013, comparativ cu iulie 2013, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,1%, respectiv cu 15,5%. Astfel, în cea de-a opta lună a anului în curs, au fost sacrificate 344.000 de porcine, din care 297.000 de capete în unități industriale. În luna august 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 86,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,0%, respectiv cu 5,4%.
În perioada ianuarie-august 2013, producția realizată de procesatorii din România a sporit, ca urmare a creșterii cantității de lapte brut importat, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Doly-Com, unul dintre cei mai mari ambalatori de carne proaspătă de pe plan local care operează cel mai mare abator de bovine din ţară, va participa la târgul ANUGA cu stand propriu.
Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, aflată sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales, va înființa prima pepinieră de pomi fructiferi din soiuri tradiţionale din judeţul Sibiu, în satul Mălâncrav.
La BIOFACH 2013 au fost prezente 8 companii reprezentative ale industriei de produse bio românești: Shaloom Bio Food SRL, Agro Food Consulting SRL, Buculei SRL, Justorganic SRL, Naturalia Comercial Trading SRL, Eco Pet SRL, Agro Exim Grup SRL și Bio-Terra SRL.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va participa mâine, la deschiderea oficială a festivităților dedicate Zilei Recoltei, eveniment organizat de primăria Deva. Anul trecut, producătorii prezenți s-au lăudat cu vânzări record de legume și fructe de sezon, precum și de zacuscă, de dulceață sau gemuri, tulburel sau produse tradiționale.
Președintele Asociației Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van, spune că sectorul are nevoie rapid de reducerea TVA.
România avea aproape 4,52 milioane de exemplare de porcine la 1 mai 2013, statistica indicând o scădere de 1,4% a efectivelor de porcine, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Autorităţile de la Budapesta analizează posibilitatea reducerii TVA la carnea de porc și pasăre, de la 27% la 5%, ca parte a programului de majorare a numărului de produse alimentare care beneficiază de un nivel redus al TVA.
Aproape jumătate din mierea produsă de apicultorii români merge către consumul intern, iar anul 2013 a fost mai bun, comparativ cu cel precedent.
Maximizarea potentialului de productie reprezinta o provocare pentru orice fermier, indiferent de experienta pe care o are, deoarece este influentata
În funcție de zonă, perioada optima pentru prima aplicare a îngrășămintelor din primăvară la culturile de cereale variază foarte mult.
In inima dealurilor si podgoriilor Romaniei se ascund adevarate comori pentru pasionatii de vinuri. De la vinuri rosii cu arome
In acest articol, vei descoperi 5 idei de meniuri traditionale pe care le poti servi cu mandrie clientilor din pensiunea
Cand pleci in vacanta si lasi casa de vacanta in urma ta, iti doresti sa stii ca totul este in
Gestionarea unei ferme nu presupune doar cunoștințe solide în ceea ce privește creșterea animalelor, ci și o atenție deosebită ce
Cand circuli cu tractorul pe drumurile publice, fie pentru a ajunge la terenul agricol, pentru a te deplasa la un
Prelucrarea solului este un proces absolut necesar pentru insamantarea noilor culturi agricole. In randurile urmatoare iti prezentam care sunt cele