Meniu

Sacrificările de porcine și producția de carne în luna august 2013

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna august 2013, faţă de luna precedentă, numărul porcinelor  şi greutatea lor în carcasă au scăzut, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În august 2013, comparativ cu iulie 2013, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,1%, respectiv cu 15,5%. Astfel, în cea de-a opta lună a anului în curs, au fost sacrificate 344.000 de porcine, din care 297.000 de capete în unități industriale. În luna august 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 86,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,0%, respectiv cu 5,4%.

Sacrificările de porcine:

  • august 2013 – 344.000 de capete, din care 297.000 de capete au fost sacrificate în unități industriale
  • iulie 2013 – 405.000 de capete, din care 316.000 de capete au fost sacrificate în unități industriale
  • august 2012 – 328.000 de capete, din care 308.000 de capete au fost sacrificate în unități industriale

În august 2013 comparativ cu august 2012, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,9%, respectiv cu 3,6%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 2,8%.

Greutatea în carcasă:

  • august 2013 – 26.931 de tone
  • iulie 2013 – 31.867 de tone
  • august 2012 – 25.990 de tone

În lunile analizate, greutatea medie în carcasă la animalele prezintă uşoare oscilaţii, după cum urmează:

  • august 2013 – 207,8 kg
  • iulie 2013 – 199,6 kg
  • august 2012 – 216,6 kg

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.