Prima pepinieră de meri tradiționali românești, înființată la Sibiu de Fundaţia Prinţului Charles

Facebook
Twitter

Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, aflată sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales, va înființa prima pepinieră de pomi fructiferi din soiuri tradiţionale din judeţul Sibiu, în satul Mălâncrav.

Pepiniera va fi înființată în livada de meri deţinută de fundație, informează Agerpres. În vederea realizării pepinierei, angajaţii Fundaţiei Prinţului Charles vor face în această toamnă, primul recensământ al merilor, perilor şi prunilor din soiuri tradiţionale din sate aflate în trei judeţe transilvănene, Sibiu, Braşov şi Mureş. După ce află unde sunt pomii fructiferi tradiţionali, cei de la Fundaţia Prinţului Charles vor încerca să planteze aceste soiuri vechi, în propria livadă, dar şi în alte livezi.

Bugetul alocat acestui proiect este de 250.000 de franci elvețieni. Fondurile sunt alocate de elveţieni, pentru a conserva soiurile tradiţionale de pomi fructiferi din România.

Livada Prinţului Charles din satul sibian Mălâncrav, care se întinde pe 60 de hectare, este certificată „bio”. Cum nu se folosesc nici îngrășăminte chimice și nici alte prodse chimice, merii nu au dat mult rod în acest an. Însă acest lucru este normal, deoarece soiurile tradiţionale nu sunt la fel de productive ca cele comerciale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE