
EXCLUSIV Pomicultorii afectati de ingheturile tarzii vor primi despagubiri
Pomicultorii care au fost afectati de ingheturile tarzii din primavara au sanse mari sa primeasca in acest an un ajutor de minimis din partea Ministerului Agriculturii.
Pomicultorii care au fost afectati de ingheturile tarzii din primavara au sanse mari sa primeasca in acest an un ajutor de minimis din partea Ministerului Agriculturii.
Pentru a veni in sprijinul fermierilor, noul PNDR ofera inca de anul trecut subventii importante pentru cei care produc legume in sere si solarii, valoarea sprijinului cuplat ajungand si la 6.200 de euro/hectar.
Fructele românești au o pondere de o treime în consumul intern și riscă sa dispară din magazine și piețe în următorii 3-5 ani, românii preferând merele, perele și prunele din import, a declarat Aurel Tanase, directorul Prodcom.
Păstrăvăria este o alternativă profitabilă la ferma tradițională, în care se cresc vite sau oi, deoarece suparafața necesară amenajării fermei piscicole este mult mai mică, dacă se îndeplinesc câteva condiții, cum ar fi ca terenul să fie amplasat langă un curs de apă, iar proprietarul să se îngrijească de bunăstarea peștilor.
Producătorii din Bucovina vând cu succes miere ecologică nemților.În apropiere de Gura Humorului, în satele dimprejurul salinei Cacica, câteva neamuri au cheltuit bani grei ca să obțină certificate de producători ecologici.
Creșterea fazanilor se poate dovedi o investiție de succes, mai ales că aceste păsări sunt comercializate cu precădere în Italia, Elveția, Franța, Germania sau Spania,
În luna august a acestui an, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 3,5%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 3,1%.
În august 2013, comparativ cu iulie 2013, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,1%, respectiv cu 15,5%. Astfel, în cea de-a opta lună a anului în curs, au fost sacrificate 344.000 de porcine, din care 297.000 de capete în unități industriale. În luna august 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 86,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,0%, respectiv cu 5,4%.
Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, aflată sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales, va înființa prima pepinieră de pomi fructiferi din soiuri tradiţionale din judeţul Sibiu, în satul Mălâncrav.
La BIOFACH 2013 au fost prezente 8 companii reprezentative ale industriei de produse bio românești: Shaloom Bio Food SRL, Agro Food Consulting SRL, Buculei SRL, Justorganic SRL, Naturalia Comercial Trading SRL, Eco Pet SRL, Agro Exim Grup SRL și Bio-Terra SRL.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va participa mâine, la deschiderea oficială a festivităților dedicate Zilei Recoltei, eveniment organizat de primăria Deva. Anul trecut, producătorii prezenți s-au lăudat cu vânzări record de legume și fructe de sezon, precum și de zacuscă, de dulceață sau gemuri, tulburel sau produse tradiționale.
Președintele Asociației Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van, spune că sectorul are nevoie rapid de reducerea TVA.
România avea aproape 4,52 milioane de exemplare de porcine la 1 mai 2013, statistica indicând o scădere de 1,4% a efectivelor de porcine, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Autorităţile de la Budapesta analizează posibilitatea reducerii TVA la carnea de porc și pasăre, de la 27% la 5%, ca parte a programului de majorare a numărului de produse alimentare care beneficiază de un nivel redus al TVA.
Aproape jumătate din mierea produsă de apicultorii români merge către consumul intern, iar anul 2013 a fost mai bun, comparativ cu cel precedent.
Sectorul apicol din România are nevoie de un Observator al preţurilor pentru a determina dacă mierea provine sau nu dintr-o stupină autorizată, precum și de definirea apicultorului, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii (MADR), Daniel Botănoiu.
Un mare avantaj, si unul dintre motivele principale pentru care tot mai multe persoane aleg sa locuiasca la casa, este
Mostenirea este procesul prin care urmasii unei persoane defuncte intra in posesia bunurilor acesteia, printr-o procedura numita succesiune. Chiar daca
Graminee cu o valoare nutritiva ridicata, ovazul prefera zonele cu clima temperata. Desi nu are cerinte ridicate de clima si
Graul si orzul sunt culturi de mare importanta atat din punct de vedere economic, cat si alimentar. Pe langa faptul
Chiar daca anexele gospodaresti nu sunt locurile in care iti petreci cel mai mult timp, in special in sezonul rece,
Abandonarea locuitului la oras pentru traiul la tara nu mai este de mult timp o practica noua, iar numeroasele comunitati
Desi temperaturile din prezent nu ne duc cu gandul la o iarna obisnuita, ci mai degraba la o toamna tarzie,
Deschiderea unui local in care se comercializeaza produse traditionale romanesti este mereu o idee buna. Cererea mare pentru astfel de