Meniu

facebook

Despre vinuri

La prima vedere, toată lumea cunoaște ceea ce este vinul. Cu toate acestea, în legătură cu noţiunea de vin se fac o sumedenie de confuzii.

Read More »

Sacrificările de păsări și producția de carne în luna august 2013

În luna august a acestui an, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 3,5%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 3,1%.

Read More »

Sacrificările de porcine și producția de carne în luna august 2013

În august 2013, comparativ cu iulie 2013, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,1%, respectiv cu 15,5%. Astfel, în cea de-a opta lună a anului în curs, au fost sacrificate 344.000 de porcine, din care 297.000 de capete în unități industriale. În luna august 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 86,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,0%, respectiv cu 5,4%.

Read More »

Regiunea Sud-Est, polul producției de struguri de masă

Cea mai mare suprafaţă cultivată cu vii pentru struguri de masă se află în regiunea de dezvoltare Sud – Est (76,2%), urmată la mare distanţă de regiunile de dezvoltare Vest şi Sud – Muntenia, potrivit datelor publicate de Institutul național de Statistică (INS).

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE