S-a dat drumul la subvențiile pentru motorină

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Începând de astăzi, 3 octombrie, vor fi demarate plățile în contul subvenției la motorină, a anunțat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Astăzi am finalizat şi proiectul de hotărâre de guvern cu privire la motorină şi vom începe să plătim deconturile pe ceea ce înseamnă motorină pe acest trimestru şi pe anul viitor, deci lucrurile au intrat în format normal. De mâine (joi, 3 octombrie n.r.) dăm drumul la Hotărârea de Guvern şi începem să plătim subvenţiile la motorină”, a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere televizată.

În luna iunie a acestui an, ministrul Constantin aprecia că plățile pentru motorină aveau să fie făcute de abia în 2014.

Totodată, ministrul Constantin a declarat că urmează să fie stabilit cuantumul subvențiilor  pe suprafață și dă asigurări că „această sumă va fi mai mare decât anul trecut”. Subvenția plătită din fonduri europene se ridică la circa 139 de euro, din care se va scădea un coefficient de 10-12% pentru suprafețele supradeclarate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE