Producătorii români iau cu asalt ANUGA

Facebook
Twitter

Cincizeci şi opt de companii reprezentative ale industriei agro-alimentare româneşti participă, în perioada 5-9 octombrie 2013, la târgul internaţional ANUGA 2013, aceasta fiind cea mai semnificativă prezenţă a ţării noastre de până acum la cea mai mare manifestare de profil din lume, desfăşurată o dată la doi ani ani, la Köln.

Producătorii români sunt prezenţi la acest eveniment în zonele specializate de expunere – Meat, Fine Food şi Bread and Bakery cu produse din sectorul de carne, panificaţie, patiserie și dulciuri, apă minerală și plată, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate și uleiuri vegetale. Dintre participanţi fac parte companii de renume precum Caroli, Galli Gallo (Peneș Curcanul), Aaylex (Coco Rico), Sonimpex (Magiunul de Topoloveni), Doly Com, Boromir, Scandia,Vascar, Kosarom, Angst, Agricola Bacău, Kalpo, Inorogul, Sam Mils, Pambac, Derpan, Natural, Romaqua, Carmistin, Kandia, Ecofruct, Apiprodex etc.

Participarea României la evenimentul de la Köln reprezintă un prilej de consolidare a imaginii de producător și exportator de produse atât pe piaţa germană, una dintre cele mai mari din lume în domeniu, cât și pe pieţele internaţionale, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Economiei. Valoarea angajamentelor la export înregistrate cu ocazia ultimei ediţii a fost de 7,92 milioane euro.

În data de 6 octombrie, oficialităţile române prezente la manifestarea expoziţională de la Köln s-au întâlnit cu Preşedintele Asociaţiei federale germane a comerţului cu produse alimentare, Friedhelm Dornseifer, urmând a se stabili o serie de contacte pentru firmele româneşti cu distribuitorii germani pe perioada desfăşurării târgului. La deschiderea oficială a târgului, au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Economiei Manuel Donescu și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Valentin Soneriu, alături de reprezentanţi ai ANSVSA și DCERI. Standul României a fost vizitat de secretarul de stat la Ministerul pentru Economie, Energie, Industrie, Întreprinderi Mijlocii și Meserii din landul Renania de Nord – Westfalia, Dr. Guenther Horzetzky.

Pavilionul naţional românesc de la ANUGA este organizat de Ministerul Economiei – Departamentul de Comerţ Exterior si Relaţii Internaţionale prin Programului de promovare a exportului. Prima participare a României a fost în 2007, cu un număr de 20 firme pe o suprafaţa de 200 mp, urmată, în anul 2009, cu 17 firme expunând într-un spaţiu de 250 mp, iar la Anuga 2011 România a fost prezentă cu 31 de firme în 5 pavilioane specializate cu o suprafaţa totală de 436 mp.

În anul 2012, firmele româneşti au exportat produse agro-alimentare în Germania în valoare de 253 milioane euro. Exporturile României de produse agro-alimentare și-au majorat ponderea în totalul livrărilor de produse româneşti depăşind 4 miliarde euro în anul 2012.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE