Guvernul va analiza anul viitor impactul reducerii TVA la pâine. Dacă rezultatele vor fi pozitive, măsura ar putea fi extinsă și la carne și produsele din carne.

Producătorii de mezeluri speră ca reducerea TVA la carne să aibă loc anul viitor, iar măsura să se aplice pentru întreg lanţul de producţie.

„Noi sperăm că, după analiza care va fi făcută la sfârşitul acestui an, în a doua jumătate a anului viitor, să avem TVA redus la carne. De fapt, a fost şi o promisiune înainte de alegeri a actualului Guvern că va face acest lucru. Noi aşteptăm să se întâmple acest lucru. Ceea ce putem spune este că, dacă vom rămâne mai mulţi în viaţă, mai mulţi bani vom plăti la buget”, a declarat directorul general al Cris-Tim, Radu Timiş, în cadrul conferinței de deschidere a Târgului Internaţional CARNEXPO 2013.

După majorarea TVA la 24%, evaziunea din sectorul cărnii a urcat la 230 de milioane de euro.

Share on Facebook