Marian Cioceanu, Bio România: Nu susținem reducerea TVA la mezeluri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Preşedintele Asociaţiei „Bio-România”, Marian Cioceanu, a declarat că susține reducerea TVA la carne și preparatele din carne și chiar eliminarea acesteia, cu excepția mezelurilor.

„Sunt de acord şi susţinem ca asociaţie reducerea TVA la carne la 5% şi chiar zero, dacă este obţinută în sistem ecologic, însă pentru mezeluri ne dorim introducerea unei taxe pe valoare adăugată direct proporţională cu conţinutul de chimicale folosit pentru obţinerea lor şi chiar menţinerea cotei de 24% dacă mezelurile continuă să fie obţinute după reţetele actuale”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei „Bio-România”, Marian Cioceanu.

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „Bio-România” propune autorităţilor implementarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) denumită sugestiv „verde” pentru produsele agroalimentare româneşti, prin care se doreşte ca nivelul cotei să fie direct proporţional cu gradul de poluare asupra mediului.

„Dorim ca România să preia iniţiativa implementării proiectului „TVA Verde” în domeniul agriculturii şi alimentaţiei şi să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu. Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convenţională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deşi în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale”, a spus Marian Cioceanu.

„Bio-România” va organiza o dezbatere pe această temă în data de 29 aprilie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE