
Un pas înainte spre aplicarea cotei de 9% TVA în turism
Guvernul a aprobat, în şedinţa din data de 12.12.2014, o ordonanţă de urgenţă în vederea aplicării cotei de 9% în turism.
Guvernul a aprobat, în şedinţa din data de 12.12.2014, o ordonanţă de urgenţă în vederea aplicării cotei de 9% în turism.
Aproximativ 57% dintre companiile din industria cărnii prezintă un risc de insolvenţă peste medie, iar dintre acestea, una din patru firme au un risc ridicat de insolvenţă, se arată într-un studiu al Coface, citat de Mediafax.
Fondul Monetar Internațional (FMI) a aprobat reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) la pâine și pe lanțul de producție pe o perioadă determinată, însă Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, spune că taxa va rămâne la 9%, indiferent de discuțiile care vor avea loc în perioada următoare cu fondul.
Președintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat că Executivul ar trebui să aibă în vedere întâi reducerea TVA la carne și abia apoi la fructe și legume.
Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a declarat azi că în discuțiile cu delegație FMI, care vor începe săptămâna viitoare, nu va fi abordată problema reducerii TVA la carne, fructe sau legume.
O bună parte din persoanele angajate în sectorul agricol și în industria alimentară lucrează la negru, astfel că, pentru a beneficia de sprijinul sindicatelor în promovarea reducerii TVA la alimente, patronii trebuie să respecte legea.
Anul viitor, Executivul ar puteasă taie TVA la produsele bio și la carne și preparate din carne, dacă analiza privind impactul reducerii TVA la pâine va avea rezultate pozitive.
La solicitarea Asociaţiei „Bio-România”, Guvernul ia în calcul posibilitatea reducerii taxei pe valoare adăugată (TVA) la fructe, legume şi produse bio, de la 1 ianuarie 2015.
Preşedintele Asociaţiei „Bio-România”, Marian Cioceanu, a declarat că susține reducerea TVA la carne și preparatele din carne și chiar eliminarea acesteia, cu excepția mezelurilor.
Ultimul scandal din sectorul cărnii atrage din nou atenția asupra calității produselor ieftine disponibile pe piață.
Parlamentarii PNL au iniţiat un proiect de lege care vizează reducerea TVA la carne şi produse din carne la 9%.
Producătorii cer insistent reducerea taxei pe valoarea adăugată și la alte produse, pe lângă pâine, însă această măsură nu va fi aplicată mai devreme de luna iulie a acestui an.
Guvernul va analiza anul viitor impactul reducerii TVA la pâine. Dacă rezultatele vor fi pozitive, măsura ar putea fi extinsă și la carne și produsele din carne.
Principalul efect al reducerii taxei pe valoare adăugată (TVA) nu va fi neapărat reducerea prețurilor, ci corelarea acestora cu calitatea produselor, apreciază secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Achim Irimescu.
Reducerea TVA la carne și lapte nu este o măsură benefică producătorilor români, dacă se va aplica doar produselor pe care aceștia le livrează pe piață, în loc să fie aplicată pe întreg lanțul de producție.
Te pregătești de plantarea unor arbori, arbuști, pomi fructiferi, viță de vie? Hidrogelul este de mare ajutor pentru hidratarea optimă
Mulți oameni au început să înțeleagă cât de important este să facă economii. Este o practică apreciata, mai ales că
Guvernul lanseaza un nou program de sprijin pentru fermierii care isi incalzesc sere cu GPL. Acesta include o prima butelie
Tehnologia are un rol important in agricultura moderna, care se afla intr-un proces de transformare in ultimii ani. Astfel, metodele
Agricultura sustenabila presupune utilizarea unor metode eficiente si ecologice pentru a obtine productii de calitate, fara a afecta negativ mediul
Alegerea remorcii potrivite pentru ferma ta este esentiala pentru a eficientiza transportul si a reduce costurile operationale. O remorca bine
Insamantarea corecta a culturilor de primavara este esentiala pentru a obtine o productie bogata si sanatoasa. Alegerea momentului potrivit, pregatirea
In perioada 02 decembrie 2024 – 08 ianuarie 2025, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la