Parlamentarii PNL au iniţiat un proiect de lege care vizează reducerea TVA la carne şi produse din carne la 9%.

Măsura ar putea intra în vigoare din a doua jumătate a anului.

„Proiectul presupune reducerea TVA. Iniţial ne-am gândit la 5%, să ajungem la acelaşi nivel cu TVA din Ungaria pentru carne în vie şi carcasă, însă pentru a exista aceeaşi măsură am predat proiectul pentru TVA redus la 9% pentru tot ce înseamnă carne. Din discuţiile cu federaţiile s-a ajuns la următoarea concluzie, să mergem cu TVA pe tot lanţul, deci tot ce înseamnă carne şi produse din carne pe tot lanţul”, a declarat Nini Săpunaru.

Deputatul PNL a spus că proiectul a fost depus şi va intra în dezbaterea Senatului în următoarea lună de zile. Nini Săpunaru consideră că prin reducerea TVA la carne vor scădea implicit preţurile la raft, dar şi “exporturile false” spre Ungaria şi alte ţări vecine.

Premierul Victor Ponta a susţinut zilele trecute că este posibil să se reducă TVA atât la carne, cât şi la legume – fructe. O decizie a Guvernului în acest sens va fi luată după ce va fi analizat impactul reducerii TVA pe întreg lanțul de producție la pâine.

Producătorii bio cer și ei scăderea TVA la 9% pentru toate produsele ecologice de bază.

Share on Facebook