Producătorii români de carne și lapte nu vor reducerea necondiționată a TVA

Facebook
Twitter

Reducerea TVA la carne și lapte nu este o măsură benefică producătorilor români, dacă se va aplica doar produselor pe care aceștia le livrează pe piață, în loc să fie aplicată pe întreg lanțul de producție.

„Aplicarea TVA la lapte și carne ar fi un dezastru pentru fermieri, dacă se aplică doar pentru aceste produse. Fermierii cumpără furaje cu 24%, dar ar trebui să vândă carne și lapte cu TVA de 9% și apoi așteaptă 4-5 luni ca statul să ramburseze TVA-ul”, explică președintele Confederației Crescătorilor de Bovine, Claudiu Frânc.

De aceea, trebuie aplicată aceeași procedură ca la pâine: TVA de 9% pe întreg lanțul de producție, de la furaje, la produsul care ajunge pe masa consumatorilor, a subliniat acesta.

Autoritățile au arătat că, dacă măsura de reducere a TVA la pâine va avea efecte pozitive, în sensul reducerii evaziunii în sectorul de morărit și panificație și al reducerii prețurilor la pâine, atunci aceasta va fi extinsă și la alte segmente ale pieței agroalimentare, pria pe listă fiind piața cărnii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE