Guvernul va reduce TVA la legume, fructe, produsele bio și la carne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Anul viitor, Executivul ar putea să taie TVA la produsele bio și la carne și preparate din carne, dacă analiza privind impactul reducerii TVA la pâine va avea rezultate pozitive.

„Am dat o mare bătălie anul trecut să reuşim să reducem TVA la grâu şi la pâine, la panificaţie. Şi, din punctul meu de vedere, s-a dovedit un succes. În septembrie facem un an, aşa am discutat cu cei de la Comisia Europeană, FMI, să vedem rezultatele la un an. Iarăşi, eu zic că putem să trecem la pasul următor. Poate că, sigur, se aşteaptă, în primul şi-n primul rând, la carne, însă partea de TVA la carne are un impact mai mare şi încercăm să o pregătim, poate, pentru 2015. Eu aş vrea, în primul şi-n primul rând, să ne uităm la legume – fructe, pentru că acolo avem o evaziune îngrozitoare şi o competiţie neloială, de-aia ne trezim în toate oraşele mari cu legume şi fructe aduse din străinătate, în loc să le cumpărăm pe ale noastre, aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, duminică, la TVR, în cadrul emisiunii „Viaţa satului”.

Prim-ministrul a arătat în mai multe rânduri că susține crearea unui brand românesc pentru produsele bio. În vederea susținerii producătorilor de profil, Guvernul are în vedere reducerea TVA și pe acest segment, măsură cerută insistent de Asociația Bio România.

Ponta a adăugat că, pe mai departe, se are în vedere reducerea TVA la produsele bio.

„Pentru că au un impact foarte mic, dar simbolistica e foarte mare, pentru produsele tradiţionale, pentru produsele bio (să reducem TVA, nr.). Mari încasări la buget sau pierderi nu avem, dar, în schimb, faptul că promovăm o nişă de producţie, care înseamnă un brand al României, e important. Şi dacă putem, în 2015, ne ducem spre zona de carne, unde, iarăşi, avem evaziune foarte mare şi competiţie neloială”, a precizat premierul Victor Ponta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE