podgorie

In vino veritas. Istoria vinului

Vinul reprezintă emblema regiunii de proveniență, oglindind cultura, istoria și geografia regiunii. Fiecare recoltă produce un vin unic, vin ce reprezintă împletirea armonioasă a existenței umane pe specificul locului de proveniență. De aceea, fiecare vin este unic.

Read More »

Despre vinuri

La prima vedere, toată lumea cunoaște ceea ce este vinul. Cu toate acestea, în legătură cu noţiunea de vin se fac o sumedenie de confuzii.

Read More »

Regiunea Sud-Est, polul producției de struguri de masă

Cea mai mare suprafaţă cultivată cu vii pentru struguri de masă se află în regiunea de dezvoltare Sud – Est (76,2%), urmată la mare distanţă de regiunile de dezvoltare Vest şi Sud – Muntenia, potrivit datelor publicate de Institutul național de Statistică (INS).

Read More »

LAPAR și Pro-Agro, interesate de constituirea unui fond mutual

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) și Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură (Pro Agro) sunt singurele asociaţii ale fermierilor care şi-au prezentat până în prezent interesul pentru constituirea unui fond mutual. Fermierii care nu vor să contribuie la bugetul fondului vor pierde subvențiile.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE