Neimpozitarea tichetelor de vacanță va duce la creșterea turismului intern cu 20%

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS) susține modificarea legii tichetelor de vacanță în sensul neimpozitării lor, precum și acordarea lor în sistemul bugetar, estimând că această facilitate ar duce la creșterea turismului intern cu 20 de procente.

„Măsura neimpozitării ar convinge angajatorii să le acorde mai ușor și ar avea ca efect reducerea evaziunii fiscale pentru că folosirea tichetelor de vacanță înseamnă certitudinea utilizării la vedere a veniturilor aferente turismului pe baza tichetelor”, se arată într-un comunicat remis de FPTS .

O altă măsură utilă pentru impulsionarea tichetelor de vacanță propusă de FPTS este renunțarea la condiția ca firmele să le poată acorda numai în condițiile în care au profit.

„Se impune prin această condiționare o limită care împiedică firmele să își motiveze angajații”, se precizează în documentul citat.

Totodată, transformarea primelor de vacanță din sistemul bugetar în tichete de vacanță de uz intern ar însemna o impulsionare a turismului intern și o încurajare necesară a sectorului.

„Modificările la legea tichetelor de vacanță nu presupun un efort bugetar pentru că reprezintă scutiri dintr-un impozit care nu este perceput la această oră din cauza slabei utilizări a tichetelor de vacanță. Așa încât dacă statul are inteligența de a renunța la un potențial impozit pe care acum nu are de unde să îl colecteze va câștiga pe de altă parte din activitățile turistice care se vor dezvolta pe această cale și din reducerea evaziunii fiscale din domeniu”, se mai arată în documentul citat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE