
Importurile de lapte au intrat la apa in 2014
Cantitatea de lapte brut importat a scazut, in anul 2014 fata de anul 2013 cu 18.709 tone, adica aproape o cincime.
Cantitatea de lapte brut importat a scazut, in anul 2014 fata de anul 2013 cu 18.709 tone, adica aproape o cincime.
In cazul crescatorilor de vaci de lapte, suma alocata este de 25.447.205 de euro, echivalent in lei, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern, lansat in dezbatere publica de Ministerul Agriculturii.
Federația AGROSTAR estimează că peste 60% din fermele de vaci din România vor dispărea, după 1 aprilie, când va fi eliminată cota de lapte la
Din 2007, România nu a produs niciodată suficient lapte pentru a acoperi cota, iar mici fermieri se tem că vor fi eliminați de pe piață de către multinaționalele care vor apela masiv la importuri din luna aprilie.
Federația AGROSTAR trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele pe care le va avea eliminarea cotelor de lapte, începând cu 1 aprilie 2015
Vulnerabilitatea fermierilor din România este dată de faptul că, acum, s-ar putea să rămână acasă cu tot laptele nevândut.
Agricultorii trebuie să obțină venituri realiste de pe piață pentru a asigura o industrie dinamică a produselor lactate, în măsură să satisfacă cererea globală, preconizată a crește anual cu 2,1%, conform Copa-Cogeca.
Din 2015, vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european, astfel că producători locali ar putea fi sufocați de importuri la prețui mai mici.
Absolvenţii de studii medii şi superioare – promoţia 2014 şi IMM-urile care doresc să se înscrie pentru a primi ajutorul de minimis privind „Locurile de muncă subvenţionate” începând de pe 25.08.2014.
Ca urmare a articolului privind decizia companiei de a renunța la o parte din cantitățile de lapte preluate de la fermierii ardeleni, FrieslandCampina România ne-a comunicat că pentru toate produsele Napolact folosește, pe toată durata anului, lapte crud colectat exclusiv de la acești producători.
După ce au făcut investiții pentru a putea vinde lapte de calitate, micii producători din județele Satu Mare, Bihor, Maramureș și Sălaj se văd puși în situația de a da laptele la porci, ca urmare a decizie Friesland Campina, proprietarul mărcii Napolact, de a renunța la contractele cu aceștia.
Schema de ajutor de minimis destinată micilor producători de lapte în vederea achiziționării de tancuri de răcire a laptelui nu a rezultatele scontate în sate, astfel că s-au depus cereri de finanțare doar pentru 30 de tancuri.
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vicepremierul Daniel Constantin, a declarat, joi, la Sibiu, că dispariţia din 15 aprilie 2015 a cotei de lapte ar putea să reprezinte o ameninţare, motiv pentru care a crescut de anul acesta subvenţia pe cap de animal.
În perioada ianuarie-aprilie, comparativ cu același interval din 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 37.607 tone (+14,2%), în vreme ce cantitatea de lapte brut importat a scăzut cu 11%, de la 38.009 tone la 33.811 tone, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le reaminteşte cumpărătorilor de lapte de vacă şi producătorilor deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că ultima zi pentru depunerea declarației anuale de cotă de lapte, fără aplicarea penalităţilor, este14 mai 2014.
APIA informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând de astăzi, 01 aprilie 2014, trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2013/2014.
AFIR anunta publicarea versiunii finale a Ghidului Solicitantului pentru submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul National de
Daca locuiesti deja la casa sau planuiesti sa te muti in viitorul apropiat, infiintarea unei gradini te va ajuta sa
Cainele este un animal nelipsit din orice gospodarie, iar loialitatea si siguranta pe care cel mai bun prieten al omului
Cu toate ca iarna nu si-a intrat inca in drepturi iar temperaturile din majoritatea regiunilor sunt inca destul de ridicate,
Eficientizarea utilizarii azotului in fertilizare este o cerinta stricta pentru obtinerea de culturi ecologice si eficiente din punct de vedere
Ingrijirea periodica este secretul unui gazon frumos. Un gradinar va cosi gazonul de aproximativ 30 de ori pe an si
Desi credem ca livezile au nevoie de multa atentie primavara si de putina atentie iarna, in realitate, orice pomicultor are
MADR lucreaza la un proiect legislativ prin care sa se promoveze produsele ecologice romanesti in scoli, a declarat ministrul Agriculturii,