
Producatorii romani il pot insoti pe Phil Hogan la vizita sa din China. Iata cum
Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, va efectua o vizita de lucru in China, in luna mai a acestui an. Scopul vizitei este acela de
Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, va efectua o vizita de lucru in China, in luna mai a acestui an. Scopul vizitei este acela de
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Branescu a semnat, alaturi de Zhi Shuping, ministrul Administratiei Generale pentru Supravegherea Calitatii, Inspectie si Carantina a Republicii Populare Chineze (AQSIQ), Protocolul privind conditiile sanitare veterinare si fitosanitare pentru exportul de lucerna romaneasca în Republica Populara Chineza, potrivit unui comunicat ANSVSA.
In perioada 28 august – 1 septembrie, o delegatie chineza, alcatuita din cinci specialisti din cadrul Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei (AQSIQ), va desfasura o misiune de evaluare in tara noastra, in vederea definitivarii acordului comercial pentru exportul de miere.
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu, a anuntat ca Romania a obtinut prelungirea perioadei de tranzitie pentru exportul de miere pe piata chineaza.
Un proiect de lege initiat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) isi propune sa interzica in tara noastra cupajarea, mai exact amestecul mierii romanesti cu cea provenita din import, in contextul in care pe piata apicola de la noi sunt comercializate numeroase produse rezultate din asemenea mixuri.
Exportul de miere din Romania s-a aflat intr-un blocaj „total” in 2016, din cauza importurilor masive din China, Argentina si Mexic, a anuntat Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA).
Delegatia chineza a vizitat solele cu culturi de lucerna si unitatile producatoare de baloti de lucerna si peleti, pe intreg fluxul tehnologic, de la recoltare pana la balotare si depozitare.
O delegatie de experti ai Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei (AQSIQ) din Republica Populara Chineza a vizitat saptamana aceasta Romania, cu scopul de a discuta cu autoritatile romane posibilitatea de a demara exportul de lucerna din Romania in China.
Materialul genetic provenit de la bovinele si ovinele din Europa va putea fi din nou exportat in China, dupa ce oficialii de la Beijing au decis sa ridice interdictia de import de acum patru ani, din cauza virusului Schmallenberg.
Valoarea exporturilor agroalimentare ale Uniunii Europene, catre tari terte, a fost in martie 2016 de circa 11,3 miliarde de euro, cu aproape un miliard mai mult decat in luna februarie, potrivit unui raport al CE.
Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, se afla in aceasta perioada intr-o vizita oficiala in China si Japonia, pentru a promova produsele agro-alimentare europene.
O companie chineza a achizitionat recent o suprafata de peste 1.000 de hectare de teren agricol chiar in centrul Frantei, tranzactia fiind criticata dur de mai multe federatii agricole din Hexagon.
Oficialii chinezi au anuntat recent ca doresc sa elimine subventiile pentru porumb, o actiune care ar trebui sa scada preturile pe piata interna, precum si sa reduca cererea de inlocuitori de porumb.
Romania importa anual aproape 800.000 de purcei, la un pret de circa 80 de euro, in conditiile in care costul de crestere intern ar fi de maxim 55 de euro.
Pentru a putea avea oferte consistente si productii constante, in vederea exportului catre China, companiile romanesti ar trebui sa se asocieze, afirma Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.
In cadrul intalnirii au fost parafate protocoalele tehnice cu privire la cerintele veterinare pentru exportul de material genetic bovin si pentru embrioni bovini, din Romania, in China.
Un mare avantaj, si unul dintre motivele principale pentru care tot mai multe persoane aleg sa locuiasca la casa, este
Mostenirea este procesul prin care urmasii unei persoane defuncte intra in posesia bunurilor acesteia, printr-o procedura numita succesiune. Chiar daca
Graminee cu o valoare nutritiva ridicata, ovazul prefera zonele cu clima temperata. Desi nu are cerinte ridicate de clima si
Graul si orzul sunt culturi de mare importanta atat din punct de vedere economic, cat si alimentar. Pe langa faptul
Chiar daca anexele gospodaresti nu sunt locurile in care iti petreci cel mai mult timp, in special in sezonul rece,
Abandonarea locuitului la oras pentru traiul la tara nu mai este de mult timp o practica noua, iar numeroasele comunitati
Desi temperaturile din prezent nu ne duc cu gandul la o iarna obisnuita, ci mai degraba la o toamna tarzie,
Deschiderea unui local in care se comercializeaza produse traditionale romanesti este mereu o idee buna. Cererea mare pentru astfel de