China reia importurile de bovine si ovine din Europa

Facebook
Twitter

Materialul genetic provenit de la bovinele si ovinele din Europa va putea fi din nou exportat in China, dupa ce oficialii de la Beijing au decis sa ridice interdictia de import de acum patru ani, din cauza virusului Schmallenberg, informeaza un comunicat al Comisiei Europene.

Anuntul a fost facut de ministrul chinez al Agriculturii in timpul vizitei Comisarului European pentru Agricultura, Phil Hogan.

Astfel, Danemarca, Franta, Germania si Marea Britanie vor putea exporta din nou bovine si ovine in China, mai precizeaza comunicatul.

„Comisia Europeana, alaturi de statele membre au lucrat impreuna pentru a ajunge la redeschiderea pietei chineze. Salutam aceasta initiativa a partenerilor nostri chinezi, care ne va permite sa demaram exporturile cat se poate de rapid. Speram de asemenea ca oficialii de la Beijing sa permita importul si altor produse de calitate si sigure din Europa”, a declarat Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultura.

In luna mai 2012, China a introdus o interdictia asupra importurilor de material seminal si embrioni de la ovinele si bovinele europene, din cauza virusului Schmallenberg (SBV), care ar fi responsabil de unele malformatii congenitale la animale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE