septembrie 30, 2022

Phil Hogan, in vizita in China si Japonia, alaturi de 60 de antreprenori europeni. Romania, absenta de la eveniment

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, se afla in aceasta perioada intr-o vizita oficiala in China si Japonia, pentru a promova produsele agro-alimentare europene. Oficialul este insotit de o delegatie formata din nu mai putin de 60 de antreprenori europeni din domeniul agricol. Romania nu are, din pacate, niciun reprezentant la acest eveniment, pierzand astfel o ocazie importanta de a-si promova produsele pe plan extern.

In cadrul vizitei din China, comisarul european pentru agricultura va discuta cu ministrul de resort aspecte legate de produsele cu indicatie geografica protejata, precum si despre modalitatile de inovare si cercetare in domeniul agro-alimentar. Totodata, se vor aborda si o serie de aspecte legate de tratamentele fitosanitare, cu scopul de a inlesni comertul agroalimentar dintre UE si China.

„China si Japonia sunt niste piete deosebit de importante pentru sectorul agroalimentar al Uniunii Europene. Imi doresc ca acest eveniment de promovare sa evidentieze calitatea, traditiile si valoarea adaugata a produselor europene, precum si siguranta alimentara a operatorilor nostri, cu scopul de a stimula in continuare interesul consumatorilor chinezi si japonezi”, a declarat Phil Hogan.

Comisarul European al Agriculturii este insotit de o delegatie de 63 de directori executivi europeni, acestia reprezentand mai multe sectoare agro-alimentare, de la bauturi alcoolice, vinuri, pana la produse de carne sau lactate.

Evenimentul a debutat in 16 aprilie, cu vizita in China (Shanghai și Beijing), si va continua, intre 20-22 aprilie, cu vizita din Tokyo.

China este al doilea cel mai mare importator de produse agro-alimentare europene, importand 8% din totalul produselor agro-alimentare exportate de UE in 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE