septembrie 20, 2021

Phil Hogan promoveaza produsele agroalimentare europene in Vietnam si Indonezia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, efectueaza in aceasta saptama o vizita oficiala in Vietnam si Asia, cu scopul de a promova produsele agroalimentare europene in tarile asiatice.

De curand, Uniunea Europeana a incheiat un acord de liber schimb cu Vietnamul, care ar urma sa intre in vigoare la finalul lui 2017. Acest acord comercial bilateral cu Vietnamul ar oferi sansa statelor europene sa exporte carne de porc si de vita in tara asiatica, ce are in prezent o populatie de aproape 90 de milioane de locuitori, scrie publicatia Farmers Journal.

De asemenea, in luna iulie, Uniunea Europeana a deschis negocierile comerciale cu Indonezia, o tara cu o populatie de 257 de milioane de locuitori. Se estimeaza ca in acest stat asiatic clasa de mijloc a crescut cu aproape 57% in 2013. O noua runda de negocieri cu oficialii indonezieni ar urma sa inceapa in ianuarie 2017.

O dificultate a negocierilor comerciale il reprezinta faptul ca majoritatea tarilor asiatice nu se raporteaza la Uniunea Europeana ca la o entitate, ci prefera mai degraba sa poarte negocieri cu fiecare stat in parte.

Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, urmeaza sa aiba cateva intalniri oficiali si in Hong Kong. Urmatoarea misiune comerciala este programata in Turcia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE