Phil Hogan avertizeaza: Fiecare sector agricol din Uniunea Europeana va fi afectat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, a anuntat recent cum va fi afectata agricultura europeana dupa iesirea Marii Britanii din blocul comunitar. Potrivit acestuia, fermierii europeni vor fi nevoiti sa gaseasca noi piete pentru a-si desface produsele.

„Fiecare sector va fi afectat de iesirea Marii Britanii din UE. Industria alimentara trebuie sa se asigure ca nu este dependenta de piata britanica”, a spus Phil Hogan, la o conferinta organizata la Madrid, potrivit EurActiv.com.

Comisarul European a precizat in fata celor prezenti ca Brexitul va avea un efect important asupra pietei spaniole de legume si fructe. Pentru a depasi aceasta situatie, oficialul european a spus ca statele membre trebuie sa depuna mai multe eforturi, alaturi de producatori, pentru a gasi noi piete de desfacere.

„80% din produsele alimentare care ar fi fost destinate Rusiei si-au gasit in prezent alte piete de destinatie”, a mai declarat Phil Hogan.

De asemenea, Phil Hogan a adaugat ca, in scopul de a stimula prezenta internationala, Bruxelles-ul si-a majorat bugetul de promovare a produselor agroalimentare pe pietele internationale de la 111 milioane euro in acest an la 133 milioane euro in 2017.

Aceasta strategie isi doreste in primul rand sa ajute producatorii de carne de porc, care au fost afectati cel mai mult de interdictiile impuse de Federatia Rusa.

Mai mult decat atat, Comisarul European a anuntat „schimbari” in ceea ce priveste aplicarea Politicii Agricole Comune (PAC), in sensul de a oferi mai multe oportunitati pentru fermierii tineri, precum si mai multa „flexibilitate” asupra definirii termenului de „fermier activ”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE