Phil Hogan promoveaza produsele alimentare europene in trei tari asiatice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza cu privire la misiunea comerciala la nivel inalt, condusa de Comisarul Phil Hogan, in perioada 02 – 09 noiembrie 2016 in urmatoarele tari din Asia: Vietnam, Singapore si Indonezia.

Cei interesati pot alege sa participe la intreaga misiune sau numai la anumite parti ale acesteia, conform urmatorului program:

  • Vietnam: Hanoi/ 02-03 noiembrie si Ho Chi Minh City/04-05 noiembrie;
  • Singapore: 06-07 noiembrie;
  • Indonezia: Jakarta/08-09 noiembrie.

Pentru inscriere, persoanele interesate sunt invitate sa completeze aplicatia online, pana la data de 16 august 2016, utilizand urmatorul link: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRIVietnamSingaporeIndonesia2016

Draf-ul de agenda al acestei misiuni si Invitatia pentru reprezentantii organizatiilor de producatori si ai companiilor individuale din sectorul agro-alimentar din Statele Membre pot fi consultate accesand urmatorul link de pe site-ul oficial al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura: http://www.apia.org.ro/ro/invitatie-de-participare-la-misiunea-comisarului-phil-hogan-in-tari-din-asia-09-11-noiembrie-2016

Facem precizarea ca la nivelul Comisiei Europene exista o preocupare permanenta privind deschiderea de noi piete de desfacere pentru produsele agro-alimentare provenite din Europa, depunandu-se eforturi sustinute pentru stabilirea de acorduri de liber schimb cu cat mai multe tari, din diferite zone geografice.

In acest sens, prin intermediul unui program de misiuni comerciale la nivel inalt, conduse de Comisarul Phil Hogan, sunt prevazute o serie de activitati de promovare sustinute si desfasurate prin actiuni coerente.

De altfel, un element foarte important al vizitei in Indonezia il constituie inaugurarea Targului SIAL Interfood 2016 care include si deschiderea oficiala a Pavilionului Uniunii Europene, la data de 09 noiembrie.

Pavilionul UE va oferi o platforma cuprinzatoare pentru ca toate companiile sa introduca atat tara lor de origine, cat si produsele proprii.

Astfel, pentru companiile europene, sunt create oportunitati de a se prezenta si de a-si intalni consumatorii finali, precum si potentialii importatori.

Vor fi disponibile servicii care sa furnizeze informatii de piata si sa asiste companiile europene in realizarea, pe loc, a unor intalniri cu potentiali parteneri locali.

In paralel, in cadrul acestui pavilion, permanent va fi asigurat un spatiu corespunzator la dispozitia ambasadelor si a companiilor europene pentru organizarea de ateliere, degustari de produse, demonstratii culinare, etc.

Toti participantii trebuie sa isi acopere integral cheltuielile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE