Accesul la terenurile agricole, cea mai mare provocare a tinerilor fermieri din Europa

Facebook
Twitter

Tinerii fermieri din Uniunea Europeana considera ca achizitionarea terenurilor agricole sau chiar luarea lor in arenda reprezinta cele mai mari provocari, in special din cauza birocratiei, insa si din cauza preturilor, releva un raport realizat de curand de catre Comisia Europeana.

Mai exact, aproape 61% dintre tinerii fermieri europeni care au raspuns la sondaj sunt de parere ca disponibilitatea achizitionarii unui teren agricol este una dintre cele mai mari provocari ale acestui sector. De asemenea, 57% dintre ei spun ca cea mai mare provocare o reprezinta arendarea terenurilor agricole.

Sondajul, realizat pe baza unor interviuri cu peste 2.200 de tineri fermieri din Europa, mai arata ca alte probleme majore ale acestora sunt si accesul dificil la creditele bancare, precum si la subventii.

tabel

Alte probleme importante ale tinerilor fermieri, subliniate in cadrul studiului, sunt disponibilitatea lucratorilor sezonieri, precum si legile privind dreptul de mostenire.

De asemenea, studiul mai releva ca tinerii agricultori nu considera ca dobandirea de cunostinte este un element crucial pentru a avea succes in agricultura. In opinia acestora, cunostintele sunt destul de usor accesibile in ziua de astazi.

In ceea ce priveste informatiile si acumularea de cunostinte, sondajul mai arata ca tinerii fermieri, atunci cand se afla in cautarea unei informatii, vor apela prima data la un alt agricultor, apoi eventual la o asociatie a fermierilor, apoi la consilieri agricoli si consultanti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE