septembrie 29, 2022

Uniunea Europeana si Chile au semnat un acord privind comertul cu produse ecologice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Uniunea Europeana si Chile au incheiat de curand un acord cu privire la comertul produselor ecologice, informeaza un comunicat al Comisiei Europene.

Prin acest acord, UE si Chile isi vor recunoaste mutual normele de productie ecologica. Astfel, produsele organice realizate in cadrul blocului comunitar, care respecta normele UE, vor putea fi introduse direct pe piata din Chile, acelasi lucru fiind valabil si pentru produsele ecologice sud-americane.

„Ma bucur foarte mult ca am reusit sa incheiem acest acord privind comertul cu produse ecologice. Acesta este un sector foarte dinamic in Europa, cu un potential faorte mare. Sunt convins ca acest acord va contribui la crearea de locuri de munca in ambele state”, a declara Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultura.

De asemenea, acordul va avea ca scop si protejarea logo-urilor folosite de ambele parti in ambalarea produselor ecologice.

Sursa citata precizeaza ca acest acord va deschide calea pentru alte parteneriate in domeniul comertului cu produse ecologice, oferind astfel o baza solita pentru dezvoltarea sectorului ecologic.

Suprafetele cultivate in regim ecologic ocupa circa 6% din terenul agricol din Uniunea Europeana. Desi UE este un importator net de produse alimentare din Chile, este de asteptat ca acest acord sa promoveze si exporturile de produse ecologice europene in statul sud-american, mai precizeaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE