samanta lucerna de vanzare

Fermierii romani vor putea exporta lucerna in China

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Branescu a semnat, alaturi de Zhi Shuping, ministrul Administratiei Generale pentru Supravegherea Calitatii, Inspectie si Carantina a Republicii Populare Chineze (AQSIQ), Protocolul privind conditiile sanitare veterinare si fitosanitare pentru exportul de lucerna romaneasca în Republica Populara Chineza, potrivit unui comunicat ANSVSA.

Evenimentul a avut loc în data 27 noiembrie 2017, la Budapesta, cu ocazia participarii unei delegatii a Romaniei, condusa de domnul Paul Stanescu viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, la al 6-lea Summit al Sefilor de Guverne din statele Europei Centrale si de Est si Republica Populara Chineza.

Semnarea acestui document este o realizare importanta pentru tara noastra si o încununare a eforturilor sustinute ale ANSVSA din ultima perioada, o întalnire preliminara în acest sens avand loc în luna iunie a acestui an, între conducerea Autoritatii si cea a AQSIQ.

Delegatia oficiala a Romaniei a inclus reprezentanti ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Energiei – Romania, Ministerului Transporturilor, Ministerul Dezvoltarii, Administratiei si Fondurilor Europene – Romania si ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Dezbaterile din cadrul Summit-ului au avut ca tema centrala cooperarea economica, financiara si comerciala – dimensiuni relevante atat pentru formatul „16+1”, cat si pentru initiativa „Noilor Drumuri ale Matasii” (”Belt and Road Initiative”) – promovata de China pentru dezvoltarea conectivitatii între Asia, Europa si Africa.

La finalul reuniunii, a fost aprobat documentul intitulat “Liniile directoare de la Budapesta”, care stabileste domeniile prioritare de cooperare pentru anul 2018.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE