ANSVSA: Au fost semnate protocoalele pentru export in China

Facebook
Twitter

Presedintele ANSVSA, dr. Dumitru Baiculescu, alaturi de Directorul General, dr. Dana Tanase, a avut o intalnire de lucru cu Directorul General Adjunct Chen Maosheng, si cu Directorul Dou Shulong, din cadrul Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei (AQSIQ), se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Animalelor.

Aceasta reuniune tehnica a avut loc cu prilejul vizitei oficiale din cadrul celei de a XXV-a sesiuni a Comisiei mixte romano – chineze de cooperare economica, care se desfasoara in Beijing, Republica Populara Chineza.

In cadrul intalnirii au fost parafate protocoalele tehnice cu privire la cerintele veterinare pentru exportul de material genetic bovin si pentru embrioni bovini, din Romania, in Republica Populara Chineza.

De asemenea, delegatia ANSVSA a fost primita de dr. Xiang Yuzhang, inspector general in cadrul Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei (AQSIQ), prilej cu care a fost analizat stadiul colaborarii dintre cele doua tari in domeniul sanitar veterinar si cel al sigurantei alimentelor cu privire la situatia exporturilor de produse agro-alimentare si au fost discutate modalitati de facilitare a acestora.

In luna noiembrie a acestui an, Administratia Generala pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei (AQSIQ) si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vor semna cele doua protocoale, in baza Memorandumului de Intelegere privind sanatatea animala si siguranta alimentelor intre autoritatea veterinara din Republica Populara Chineza – Administratia Generala pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei si cea a Romaniei – Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, din anul 2013.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE