cercetare agricola

Avertisment dur pentru Guvern din partea unui cercetător de renume mondial: „Lăsând laboratoarele de cercetare agricolă în condițiile actuale, viitorul lor va fi un dezastru!”

În vreme ce multe alte centre de cercetare agricolă sunt în pragul falimentului, există și unități care pun România în prim plan la scară mondială. Unul dintre acestea este Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa-SCDP, unde o echipă de oameni de știință lucrează la dezvoltarea și adaptarea la condițiile pedoclimatice din țara noastră a prunului-minune (HoneySweet), care este imun la vărsatul prunului.

Read More »

Băsescu și Constantin se luptă pe reorganizarea MADR

Disputa dintre președintele Traian Băsescu și ministrul Agriculturii Daniel Constantin continuă. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va susţine forma iniţială a Legii privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, în procesul de reexaminare a acesteia, se arată într-un comunicat remis de MADR.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE