Ciolos: Trebuie sa investim in reforma cercetarii din agricultura, altfel banii ajung intr-o gaura neagra

Facebook
Twitter

Premierul Dacian Cilos considera ca Romania ar trebui sa investeasca in reforma cercetarii din Agricultura, in caz contrar banii dedicati acestui sector ajungand „intr-o gaura neagra”, informeaza Agerpres.

„Putem dezvolta agricultura europeana nu doar investind mai multi bani in agricultura. Avem nevoie clar sa investim mai multe resurse financiare in agricultura, dar avem nevoie sa investim si indirect in agricultura, investind in cercetare si dezvoltare. (…) Romania, inainte de a investi in cercetare si in dezvoltare, trebuie sa investeasca in reforma cercetarii si dezvoltarii din agricultura, altfel punem banii intr-o gaura neagra si nu ma sfiesc sa spun acest lucru. Daca nu avem curajul sa reformam sectorul de cercetare in agricultura, punem banii pe cercetare in agricultura intr-o gaura neagra”, a declarat Dacian Ciolos.

Premierul a mai adaugat ca Romania isi poate dezvolta in prezent sectorul de cercetare agricola, avand in vedere ca exista alocari financiare importante la nivel european pentru acest lucru.

„Sunt perspective la nivel european acum pentru a investi in cercetare si inovare in agricultura si agroalimentatie pentru ca exista alocari financiare specifice, dedicate doar sectorului de cercetare, dezvoltare, inovare din agricultura. Deci haideti sa ne gandim si la cum folosim cercetarea-inovarea pentru modernizarea agriculturii romanesti si a agriculturii europene”, a mai spus Ciolos, potrivit sursei citate.

De asemenea, premierul Dacian Ciolos a anuntat de curand ca isi propune sa organizeze pe langa APIA un consiliu consultativ, din care sa faca parte reprezentati ai producatorilor agricoli.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE