bnr

CIR: Taxa pe sere, silozuri, depozite, ferme și heleştee va dinamita prețul alimentelor

Consiliul Investitorilor Români (CIR), organ de reprezentare al Asociaţiei “Forumul Investitorilor Autohtoni 2013” (FIA), organizație care reuneşte companii cu capital majoritar privat românesc, a căror cifră de afaceri cumulată depăşeşte 5 miliarde de euro, trage un semnal de alarmă cu privire la noile taxe pe construcții special, care se vor aplica și la sere, silozuri, depozite, ferme de păsări şi animale, heleştee. Acestea, cumulate cu creșterea aciizelor și a noilor taxe impuse în sectorul energetic vor conduce la creșterea alarmantă a prețurilor alimentelor și la sărăcirea întreprinzătorilor, inclusiv a fermierilor.

Read More »

MADR vrea plăți mai mici pentru fermele de subzistență

În România, doar 12.000 de ferme sunt viabile din punct de vedere economic, în vreme ce restul produc doar pentru autoconsum, potrivit secretarului de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Achim Irimescu. MADR vrea plăți mai mici pentru fermele de subzistență.

Read More »

Avem fermieri, dar sunt bătrâni. Tinerii preferă alte domenii

Agricultura românească rămâne fără forță de muncă. Tinerii de la sate fug către orașe. Situația este de actualitate nu doar la noi, ci și în UE, însă la noi e mai gravă, dacă ținem cont de gradul ridicat de fărâmițare al terenurilor și de faptul că cei mai mulți proprietari au peste 60 de ani.

Read More »

Credite SAPS de la CEC Bank

CEC Bank oferă credite SAPS, în baza convențiilor privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE