CEC Bank lansează Creditul APIA – Zootehnie pentru crescătorii de oi și capre

Facebook
Twitter

CEC Bank lansează Creditul APIA – Zootehnie (ovine/caprine), implementat în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), în baza convențiilor privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii plăților naționale directe complementare în sectorul zootehnic la speciile ovine și caprine 2013.

Clienții eligibili care pot accesa aceste tipuri de credite sunt beneficiarii plăților naționale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la speciile ovine/caprine, persoane fizice sau juridice, care dețin, cresc și exploatează animale de producție, identificate și înregistrate în sistemul național. Prima pe cap de animal este în cuantum de 30 lei.

Creditele se acordă în lei, iar valoarea creditului poate fi între 85%-90% din suma cuvenită, prevăzută în Adeverința eliberată de APIA, în funcție de performanța financiară a clientului. Costurile practicate de CEC Bank pentru finanțarea acestor clienti sunt următoarele:

  • dobândă cuprinsă între 8,33% și 8,83%, în funcție de clasa de performanță financiară în care se încadrează clientul;
  • comisionul de gestiune de 0,35% și comision de acordare de 0,50%, aplicate la valoarea creditului acordat și percepute de bancă la acordarea creditului.

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor în cadrul PNDC în sectorul zootehnic ovine/caprine, dar nu mai târziu de data stabilită în Convenția încheiată de bancă cu APIA și FGCR sau în actele adiționale ulterioare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE