Alianța Ro-Pac va prezenta propriul PNDR

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii vrea să externalizeze realizarea noul Plan Național de Dezvoltare Rurală – PNDR, bugetul alocat fiind de peste 2,2 milioane de euro. Fermierii din 18 asociații fără statut juridic s-au aliat, sub numele Ro-Pac, și au elaborat propriul lor PNDR, care răspunde propriilor nevoi, rezultate din munca de zi de zi din ferme.

PNDR-ul fermierilor va fi lansat pe 24 septembrie, a anunțat Claudiu Frânc, președintele Confederației Crescătorilor de Bovine, membră a Ro-Pac. În acest sfârșit de săptămână, fermierii din toate sectoarele de producție se vor reuni la Sibiu, pentru a definitiva ultimele detalii. Claudiu Frânc spune că problemele fermierilor din zonele montane, ale celor din Bărăgan sau Podișul Transilvaniei, precum și soluțiile la acestea, vor fi cuprinse într-un material care se întinde pe vreo 300-400 de pagini.

Toate aceste soluții sunt, după cum a explicat Frânc la conferința LAPAR, desfășurată azi, în conformitate cu regulamentele europene. Rămâne de văzut dacă și MADR îl va lua în seamă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE