Meniu

Alianța Ro-Pac va prezenta propriul PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii vrea să externalizeze realizarea noul Plan Național de Dezvoltare Rurală – PNDR, bugetul alocat fiind de peste 2,2 milioane de euro. Fermierii din 18 asociații fără statut juridic s-au aliat, sub numele Ro-Pac, și au elaborat propriul lor PNDR, care răspunde propriilor nevoi, rezultate din munca de zi de zi din ferme.

PNDR-ul fermierilor va fi lansat pe 24 septembrie, a anunțat Claudiu Frânc, președintele Confederației Crescătorilor de Bovine, membră a Ro-Pac. În acest sfârșit de săptămână, fermierii din toate sectoarele de producție se vor reuni la Sibiu, pentru a definitiva ultimele detalii. Claudiu Frânc spune că problemele fermierilor din zonele montane, ale celor din Bărăgan sau Podișul Transilvaniei, precum și soluțiile la acestea, vor fi cuprinse într-un material care se întinde pe vreo 300-400 de pagini.

Toate aceste soluții sunt, după cum a explicat Frânc la conferința LAPAR, desfășurată azi, în conformitate cu regulamentele europene. Rămâne de văzut dacă și MADR îl va lua în seamă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.