
Importurile de lapte au intrat la apa in 2014
Cantitatea de lapte brut importat a scazut, in anul 2014 fata de anul 2013 cu 18.709 tone, adica aproape o cincime.
Cantitatea de lapte brut importat a scazut, in anul 2014 fata de anul 2013 cu 18.709 tone, adica aproape o cincime.
Operatorii care achiziţionează lapte de la producători trebuie să depună declaraţia lunară privind cantitatea de lapte crud care le-a fost livrată în luna precedentă până la data de 15 mai 2015.
APIA informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, în perioada 1 aprilie – 14 mai 2015 trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2014/2015.
La 1 aprilie 2015 se vor elimina cotele de lapte în Uniunea Europeană, şi fiecare ţară va avea voie să producă oricât va dori.
Autoritatea competentă responsabilă pentru efectuarea controlului, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor va fi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu” (ANZ).
Prin proiectul „Construire centru prelucrare lapte independent”, administratorii SC Vlăsie Company SRL au obținut peste 140.000 de euro pentru a dezvolta unitatea de procesare.
De la 1 aprilie 2015, vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european, iar producătorii autohtoni se tem că vor ajunge să renunțe la vaci.
Reducerea taxei pe valoarea adăugată la lapte ar putea fi inclusă în noul Cod Fiscal, care va ajunge vineri în Parlament, însă crescătorii de bovine
Sectorului laptelui va fi afectat de eliminarea, de la 1 aprilie 2015, a cotelor de lapte.
Pentru a contrabalansa efectele negative ale eliminării cotelor de lapte, Ministerul Agriculturii dorește reducerea TVA la lapte.
Din 2007, România nu a produs niciodată suficient lapte pentru a acoperi cota, iar mici fermieri se tem că vor fi eliminați de pe piață de către multinaționalele care vor apela masiv la importuri din luna aprilie.
De la 1 aprilie 2015, se elimină cotele de lapte la nivel european, iar Ministerul Agriculturii are în plan o strategie de revitalizare a sectorului.
Vulnerabilitatea fermierilor din România este dată de faptul că, acum, s-ar putea să rămână acasă cu tot laptele nevândut.
Agricultorii trebuie să obțină venituri realiste de pe piață pentru a asigura o industrie dinamică a produselor lactate, în măsură să satisfacă cererea globală, preconizată a crește anual cu 2,1%, conform Copa-Cogeca.
Treptat, până în 2010, se va aplica degresivitatea sprijinului financiar, astfel că subvențiile pe care le vor primi crescătorii de bovine vor fi mai mici cu 50% în 2020, comparativ cu 2013.
După eliminarea cotelor de lapte la nivel european, de la 1 aprilie 2015, producătorii mici riscă să intre în faliment, ca urmare a faptului că nu vor mai exista limite cu privire la importuri.
In functie de contextul climatic, nevoile de ingrijire ale solului sau specificul culturilor, aratul de iarna poate spori productia agricola.
Traiul la tara ofera deja multiple beneficii, si cu cateva investitii si demersuri atent planificate, puteti aduce in orice sat
Atunci cand detii un tractor, este important sa iei in considerare diverse costuri care pot aparea pe parcurs. In acest
Cultivarea tomatelor devine semnificativ mai profitabila atunci cand se realizeaza in spatii protejate, cum ar fi serele si solariile, comparativ
Pentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale
In ultimii ani, turismul rural a cunoscut o dezvoltare semnificativa, iar ideea achizitionarii unei proprietati traditionale pentru a o reconditiona
Apa este o resursa naturala extrem de pretioasa, iar fiecare gospodarie are un rol esential in conservarea ei. Acest lucru
Cultivarea in sere si solarii reprezinta o modalitate eficienta de obtinere a unor recolte bogate si sanatoase de legume pe