Directorul ANM anunta ce temperaturi vom avea in aceasta iarna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pana la finalul anului, in partea de sud a tarii vom avea temperaturi mai ridicate decat media ultimilor 30 de ani, iar in restul regiunilor, temperaturile se vor apropia de aceasta medie, a anuntat recent directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, potrivit HotNews.ro.

„Pentru noiembrie si decembrie, estimarile Centrului European (ECMWF – European Centre for Medium-Range Weather Forecasts, n.r.) arata posibilitatea sa avem temperaturi peste norma, in partea de sud a teritoriului si apropiata de norma in rest. Peste norma inseamna sa fie usor mai cald decat ar fi firesc in aceste doua luni. De altfel, media temperaturii la nivelul tarii pentru luna noiembrie pana in acest moment se situeaza peste aceste medii climatologice. Peste norma inseamna peste media perioadei 1981 – 2010”, a declarat Florinela Georgescu.

In ceea ce priveste luna ianuarie, specialistii considera ca am putea asista la temperaturi sub medie in partea de nord si de centru a tarii. Georgescu a subliniat ca ANM nu poate sa emita estimari pentru intreaga iarna.

„Ne referim doar la urmatoarele trei luni, din care a trecut deja jumatate din luna noiembrie. La sfarsitul lunii noiembrie vom avea o estimare care sa suprinda toate cele trei luni de iarna, deci pentru decembrie, ianuarie si februarie”, a adaugat directorul executiv al ANM.

Conform oficialului ANM, prognozele sezoniere trebuie privite cu retinere, avand in vedere ca gradul lor de realizare este de 60% si nu pot fi prognozate fenomenele extreme.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE