La ce vreme ar trebui sa se astepte fermierii romani pentru aceasta iarna. Prognoza sefului ANM pentru intervalul octombrie – decembrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Iarna din acest an urmeaza sa fie mai calda decat in mod obisnuit, cantitatile de precipitatii fiind apropiate de nivelul normal, spune Ion Sandu, seful Autoritatii Nationale de Meteorologie (ANM).

„Iarna aceasta va fi una mai calda, iar cantitatea de precipitatii va fi una apropiata de norma. Vor exista viscole, dar ne asteptam ca, într-o probabilitate de 80%, sa nu avem patru viscole pe luna. Fiind mai calda, o mare parte din precipitatii vor fi sub forma de ploaie”, a declarat, pentru Stirile ProTV, Ion Sandu, seful Autoritatii Nationale de Meteorologie (ANM).

In octombrie, temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste norme in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii.

Pentru noiembrie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptand sud-estul si local sudul si vestul tarii, unde acestea se pot situa peste norme. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si local nordul si estul tarii, unde vor fi posibile cantitati medii peste norme.

In luna decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale, iar in sud-estul si local in sudul si vestul tarii vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat in mod obisnuit. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limitele climatologice in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar in sud sub norme, conform prognozei meteorologice pentru intervalul octombrie – decembrie 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE