Atentie, fermieri: ANM anunta fenomene severe in aceasta iarna

Facebook
Twitter

In urmatoarele trei luni vor fi temperaturi medii, apropiate de normalul climatologic, in Romania. Precipitatiile lunare vor fi insa excedentare in majoritatea regiunilor, in lunile decembrie si ianuarie, anunta meteorologii, potrivit Agerpres.

„Am actualizat estimarile Centrului European privind prognoza vremii pe termen mediu pentru iarna 2017 — 2018. Temperatura media lunara in prima luna a acestei ierni va avea valori apropiate de normalul climatologic, in special in partea de sud — est si sud a Romaniei, iar in zonele centrale si nord estice este posibil sa inregistram valori mai coborate decat in mod obisnuit, exceptand zona Dobrogei, in special sud — vestul unde ne asteptam ca valorile de temperaturi in medie sa fie peste norma climatologica a acestei luni”, a spus Elena Mateescu.

In ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi in general apropiate de normal, exceptand centrul, nordul si nord-estul tarii, unde vor fi, local, sub media climatologica.

De asemenea, in februarie temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Potrivit acesteia, in decembrie, precipitatiile totale lunare vor fi local excedentare in regiunile centrale, estice si sud-estice si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului.

In ianuarie, precipitatiile totale lunare vor fi, in general, excedentare. In februarie, cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice si estice si vor in general excedentare in rest.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE