Vin de casa din must de la Jidvei, o initiativa care a devenit traditie in randurile gospodarilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Jidvei, cel mai mare producator roman de vinuri, lanseaza editia a III-a a campaniei ‘Vin de casa din must de la Jidvei’. Pentru al treilea an consecutiv, aceasta initiativa vine in sprijinul micilor producatori si a gospodarilor care doresc sa obtina acasa un vin de calitate autentic romanesc.

„Traditiile nationale de producere a vinurilor de casa sunt o mostenire pe care o pretuim si o sustinem. Aceasta campanie este unul dintre demersurile noastre de a incuraja producerea vinului de casa din must de calitate superioara si, totodata, de a forma prima comunitate a micilor producatori de vin de casa din Romania”, a spus Ana Necsulescu, Marketing Manager Jidvei.

An de an, numarul celor care au ales mustul provenit din strugurii de pe Valea Tarnavelor a crescut. Peste 3.000 de gospodari din 12 judete au comandat, in anul 2016, must de la Jidvei si au beneficiat de sfaturile specialistilor pentru producerea unui vin de casa bun si natural. Mai mult, cele mai bune vinuri produse in gospodariile oamenilor au fost premiate in cadrul unui concurs jurizat de catre unii dintre cei mai renumiti degustatori din tara.

„Oamenii isi doresc sa faca vinul in propria lor casa, iar aceasta este o buna oportunitate de a avea cele mai bune conditii. Dupa procesul de limpezire, in urma caruia impuritatile din atmosfera sunt eliminate, se obtine un must cu o usoara opalescenta necesara pentru procesul de fermentatie alcoolica”, a spus Ioan Buia, Director de Vinificatie la Jidvei.

Compania Jidvei pune la dispozitia gospodarilor must din soiurile Feteasca Regala cu Muscat Ottonel si Sauvignon Blanc, calitatea acestuia fiind garantata prin Declaratia de conformitate ce insoteste orice livrare. Cantitatea minima care poate fi comandata este de 100 de kg, urmand ca dupa recoltarea strugurilor, cantitatile de must comandate sa fie livrate, in conditii optime, in localitati din judetele Alba, Sibiu, Mures, Cluj, Brasov, Hunedoara, Salaj, Bistrita-Nasaud, Valcea, Harghita, Covasna si Prahova (pana la Comarnic).

Perioada de preluare a comenzilor este 10 august — 1 septembrie 2017, comenzile putandu-se realiza telefonic, la numarul 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal), prin completarea formularului de pe site-ul www.mustdejidvei.ro, sau prin completarea formularului de comanda distribuit in localitatile din cele 12 judete si retransmiterea gratuita a acestuia prin Posta Romana.

Grupul Jidvei, cel mai mare producator de vin din Romania, detine cea mai mare plantatie viticola din tara si cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, avand 2.500 de hectare de vie si crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tauni, Blaj si Balcaciu.

In zona DOC ‘TARNAVE’ — sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri si spumante romanesti, calitatea acestora fiind confirmata an de an de medaliile obtinute la competitii internationale. Vinurile de Jidvei au fost distinse in ultimii ani cu peste 200 de medalii in cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE