Cel mai mare concurs international de vinuri din Europa de Est a debutat la Bucuresti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 25-28.05.2016, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, se va desfasura a 14-a Editie a celui mai mare concurs international de vinuri din Europa de Est – International Wine Contest Bucharest 2017. Cocursul este organizat cu sprijinul Primariei Capitalei.

Numarul de judecatori internationali: 33 jurati straini, din 22 de tari si 24 jurati din Romania.
Jurizarea se face cu 8 comisii a cate 7 persoane / comisie, decizia de a mari numarul de jurati / comisie fiind luata pentru o mai buna acuratete a notarii.

Numarul total de probe inscrise: 1684 (limita autoimpusa), din care: 42,7% probe din Romania (719 probe) 57,3% probe din afara Romaniei (965 probe), in crestere fata de 2016, an in care probele din afara Romaniei au reprezentat 52% din total probe.

Numarul total de tari care au inscris probe: 25

Repartizarea probelor dupa principalele categorii: Vinuri linistite: 1570 din care 44,1% vinuri albe, 11,6% vinuri rose, 44,3% vinuri rosii. Vinuri efervescente: 89 si distilate de origine vitivinicola: 25

Au trimis probe in concurs 280 de operatori: 83 de producatori din Romania au inscris 662 probe, 167 de producatori din afara Romaniei au inscris 715 probe, 21 de importatori au inscris 225 probe, 9 negocianti/distribuitori/reprezentanti au inscris 82 probe.

Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV), Federatia Marilor Concursuri Internationale de Vinuri (VINOFED) si Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin (FIJEV) si-au trimis reprezentantii pentru monitorizarea desfasurarii concursului.

Concursul International de Vinuri Bucuresti este organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV), de catre ASER Wineconsulting, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), si se desfasoara sub inaltul patronaj al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) si a Federatiei Marilor Concursuri Internationale de Vinuri (VINOFED).
Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB, Global Wine & Spirits, Valdo Invest, Nissan, Aqua Carpatica, ADAMA, Gealan, Violet, IPPU, Restaurant La Mama, Fan Courier, Parmafood, Amorim, Climadiff, Smurfitt, Transilvania Bois, Agriionica, DaBacco, MGM, Stefan Burdea, Flour Power, Gastrotech, Stolzle, OSR 2011, GoodWine, Xerox, Metro Romania, ASE Bucuresti, Trends by Adina Buzatu, Winetaste.ro, APEV, Musetti, Pras Consulting.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE