Meniu

Petre Daea: traditia cresterii porcului in gospodarii nu va fi intrerupta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sustinut ca viteza de propagare a pestei porcine africane a fost restransa si traditia cresterii porcului in gospodariile oamenilor „nu va fi intrerupta”, noteaza Mediafax.

„Din datele pe care le avem noi acum am putea spune ca am restrans aceasta viteza de propagare a virusului si in unele judete, patru la numar, in speta Braila, Buzau, Satu Mare si Bihor, am trecut la faza a doua in programul nostru de combatere si de eradicare a bolii”, a declarat Petre Daea.

Se reia activitatea de crestere a porcilor in gospodariile afectate de PPA

Seful MADR a mai spus ca in gospodariile din aceste judete au fost deja introdusi porci santinela, precizand ca traditia de crestere a porcului in gospodarii nu va fi intrerupta vreodata.

„Dupa etapele acestea tehnice, sanitar veterinare, pe care le-am parcurs, am introdus in gospodariile acestora porci santinela pentru a constata daca exista vreo posibilitate de contaminare. Nefiind dupa 45 de zile, continuam activitatea in gospodariile respective. De altfel si la nivelul tarii vom continua cresterea porcilor in gospodariile populatiei in asa fel incat traditia sa nu se intrerupa, iar posibilitatile pentru fiecare gospodarie in parte sa nu fie obturate”, a mai spus Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE