Sapte sfaturi utile pentru a alege cel mai bun hidrofor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Hidroforul este una dintre cele mai bune solutii atunci cand ne dorim sa realizam un sistem de irigatii, insa nu avem acces la un sistem centralizat de furnizare a apei.

In prezent exista nenumarate modele de hidrofoare, insa pentru a alege cel mai potrivit conform nevoilor noastre trebuie sa fim atenti la cateva aspecte.

1. Pentru un debit mic de apa

Daca avem nevoie de un hidrofor pentru a extrage un debit mic de apa, hidrofoarele cu pompa periferica sunt cea mai buna solutia. Acestea au capacitatea sa extraga pana la 2,5 metri cubi de apa pe ora. Pentru o locuinta, un asemenea hidrofor este ideal.

2. Pentru debite de pana la 10 metri cubi/ora

In cazul unei utilizari a apei pe o suprafata mult mai mare, la irigatii de exemplu, atunci ne va fi necesar un hidrofor cu pompa autoamorsata. Acestea pot extrage apa de la adancimi de pana la 40 m si sunt prevazute cu vase de hidrofor de pana la 80 de litri.

3. Instalarea hidroforului

Pentru a functiona cat mai bine, montarea hidroforului trebuie sa se faca in apropierea unei fantani sau a unei camere tehnice bine izolate. Fixati bine hidroforul si utilizat cat mai putine coturi pe circuitul tevilor. Puteti afla aici mai multe detalii tehnice despre cum se monteaza hidroforul.

4. Adancimea de aspiratie

Un alt criteriu pe catre trebuie sa-l luati in considerare la alegerea unui hidrofor este si adancimea de aspiratie, precum si inaltimea de refulare (inaltimea la care apa poate fi pompata).

5. Sursa de alimentare

Nu mai putin importanta este si sursa de alimentare, avand in vedere ca in cele mai multe gospodarii veti putea gasi 230 V. Unele hidrofoare profesionale pot avea nevoie de tensiuni de 380V.

6. Ciclurile pornire-oprire

O intrerupere si o repornire frecventa a hidroforului va reduce durata de viata a acestuia. O cauza frecventa a acestei probleme este in general presiunea scazuta in circuit. Prin urmare, este important sa cumparati un hidrofor adaptat la cerintele dvs. de consum.

7. Mentinerea hidroforului

Hidroforul trebuie sa fie ferit de temperaturile de inghet si de radiatia solara. Cea mai buna varianta ar fi adapostirea lui in cadrul unei camere tehnice.

In stransa legatura cu un hidrofor este si boilerul, un sistem tot mai des folosit pentru a avea apa calda in cadrul unei gospodarii.

Printre cele mai frecvente care pot aparea la un boiler sunt: defectarea termostatului, acumularea de calcar pe componentele de incalzire, apa dura, coroziune etc. Aflati din acest articol cum puteti repara defectele frecvente ale boilerului.

Indiferent de alegerea pe care o veti face, documentarea este foarte important. Va sfatuim sa estimati cat mai exact debitul de apa necesar, pentru a alege cel mai bun hidrofor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE