padure de vanzare

Romsilva: suprafata totala de padure certificata international a ajuns la 2,47 milioane de hectare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unui comunicat al Romsilva, Regia Nationala a Padurilor  a obtinut recent certificarea managementului forestier in sistem international a 127.493 hectare de padure aflate in proprietatea statului. Astfel, suprafata totala certificata a ajuns la 2,47 milioane hectare, relateaza Agerpres.

Cele 127.493 de hectare de padure certificate se afla pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Directiilor Silvice Alba, Bihor, Botosani, Dambovita, Iasi si Mehedinti.

„Procesul de obtinere a certificarii managementului forestier in sistem international a fost unul complex, ce a presupus mai multe misiuni de audit a specialistilor unui organism de certificare forestiera din Marea Britanie. Acestia au verificat, in teren, respectarea criteriilor si standardelor managementului durabil al padurilor de stat administrate de Romsilva”, se mentioneaza in comunicat.

Peste trei sferturi din padurile de stat, certificate la standarde internationale

In urma cu trei luni, Romsilva a obtinut recertificarea managementului forestier in sistem international pentru alte 2,34 milioane de hectare, valabila pe cinci ani. In acest moment, in urma obtinerii acestui ultim certificat, 2,471.053 de hectare, adica 78,6% din padurile de stat administrate de Romsilva, sunt certificate la standarde internationale.

“Certificarea managementului forestier la standarde internationale reprezinta garantia ca padurile administrate sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde si norme din silvicultura. De asemenea, certificarea ofera siguranta ca lemnul are o provenienta certa si legala”, sustin reprezentantii Romsilva.

2,47 milioane din totalul de 3,14 milioane hectare de padure aflate in administrarea Romsilva, certificate

Primele demersuri pentru certificarea managementului forestier la standarde internationale au fost initiate de Romsilva in urma cu 18 ani, suprafata padurilor certificate crescand, in timp, de la 1 milion de hectare in anul 2004, la 2,47 milioane de hectare in prezent.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare de paduri proprietatea publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata de aproximativ 850.000 de hectare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE