padure de vanzare

Peste 9.300 hectare de padure revin in proprietatea statului. Cine era detinatorul anterior al suprafetei

Facebook
Twitter

In urma unei hotarari pronuntata de Tribunalul Giurgiu, peste 9.300 de hectare de padure au revenit in proprietatea statului, dupa ce initial acestea fusesera restituite mostenitorilor grofului Banffy Daniel, scrie Agerpres.

In baza unui documet emis de CNSAS, fostul prefect Vasile Oprea a initiat un proces in anul 2014, prin care solicita revizuirea hotararii din 2007 si restituirea celor 9.323 de hectare de padure statului.

Conform documentului, averea lui Banffy Daniel nu ar fi fost confiscata in mod abuziv de catre comunisti ci ar fi fost confiscata in baza unui proces prin care acesta fusese condamnat pentru instigare la crime impotriva umanitatii, in perioada 1940 – 1944.

Astfel, Tribunalul Giurgiu a respins ca nefondate recursurile declarate de mostenitorii lui Banffy Daniel iar suprafata de padure a intrat din nou in proprietatea statului.

Prin urmare, Comisia Judeteana Mures a apreciat ca reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafetei de 9.323 ha s-a facut cu nerespectarea legii, avand in vedere ca „preluarea averii numitului Banffy Daniel nu s-a facut de catre regimul comunist, ci pentru instigarea la crime impotriva umanitatii din perioada 1940-1944”.

Din acest motiv, Comisia Judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Mures a considerat ca bunurile respective au fost confiscate ca urmare a savarsirii unor crime contra umanitatii sau crime de razboi in perioada 6 septembrie 1940 – 9 mai 1945 si nu constituie preluare abuziva, deci nu fac obiectul legii de reconstituire a dreptului de proprietate

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE