padure de vanzare

Romsilva trece padurile administrate in proprietatea statului. Care este motivul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a demarat procesul de inscriere a dreptului de proprietate publica a Statului Roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica si administrat de Romsilva in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, in baza prevederilor Codului Silvic si a Legii 7/1996 a Cadastrului si Publicitatii Imobiliare.

Romsilva are inregistrate datele in format geospatial – GIS – pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate in proprietatea publica a statului si in cursul acestui an isi propune sa inscrie provizoriu la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara dreptul de proprietate a Statului Roman pentru circa un milion de hectare, in evidentele special constituite.

Procesul de inscriere a dreptului de proprietate in numele Statului Roman asupra fondului forestier proprietatea publica a statului urmeaza sa fie finalizat in urmatorii doi ani.

Inscrierea dreptului de proprietate se face in baza procedurii operationale ”Intabularea dreptului de proprietate publica a statului asupra fondului forestier” elaborata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Procedura foloseste elementele de identificare puse la dispozitie de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, iar inregistrarea dreptului de proprietate a Statului Roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului este gratuita.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publica a statului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE