Meniu
padure de vanzare

Romsilva trece padurile administrate in proprietatea statului. Care este motivul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a demarat procesul de inscriere a dreptului de proprietate publica a Statului Roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica si administrat de Romsilva in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, in baza prevederilor Codului Silvic si a Legii 7/1996 a Cadastrului si Publicitatii Imobiliare.

Romsilva are inregistrate datele in format geospatial – GIS – pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate in proprietatea publica a statului si in cursul acestui an isi propune sa inscrie provizoriu la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara dreptul de proprietate a Statului Roman pentru circa un milion de hectare, in evidentele special constituite.

Procesul de inscriere a dreptului de proprietate in numele Statului Roman asupra fondului forestier proprietatea publica a statului urmeaza sa fie finalizat in urmatorii doi ani.

Inscrierea dreptului de proprietate se face in baza procedurii operationale ”Intabularea dreptului de proprietate publica a statului asupra fondului forestier” elaborata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Procedura foloseste elementele de identificare puse la dispozitie de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, iar inregistrarea dreptului de proprietate a Statului Roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului este gratuita.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publica a statului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE