Vesti bune pentru crescatorii de oi. Se prelungeste perioada de valorificare a lanii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In sedinta Guvernului din data de 19 septembrie 2019 a fost aprobata o Hotarare ce modifica si completeaza HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”.

Actul normativ adoptat astazi prelungeste perioada de cerere pentru anul 2019, respectiv perioada in care se valorifica lana, de la 30 septembrie a.c. pana la data de 21 octombrie 2019, inclusiv. Facem precizarea ca depunerea documentelor justificative pentru obtinerea sprijinului financiar se poate realiza pana la data de 1 noiembrie 2019.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis in anul 2019 se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale cu incadrarea in bugetul aprobat Directiilor pentru agricultura judetene şi a municipiului Bucuresti pe anul 2019 cu aceasta destinatie, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

Reamintim ca in Sedinta Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobata o Hotarare prin care se reglementeaza valoarea sprijinului financiar acordat crescatorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentand ajutor de minimis, aceasta crescand de la 1 leu la 2 lei/kg lana comercializata.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE