Meniu
padure de vanzare

Ministrul Denes anunta care este suprafata totala de padure din tara noastra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, sustine ca suprafata totala de padure este de 7 milioane de hectare, din care 6,9 milioane de hectare sunt terenuri acoperite cu arbori. Ministrul spune ca se constata o crestere a terenurilor acoperite cu arbori, relateaza Agerpres.

„Conform analizei, suprafata totala de padure este de 7 milioane de ha, din care terenuri acoperite cu arbori 6,9 milioane de ha. Comparativ cu situatia din IFN 1, suprafata totala a padurii din IFN2 este foarte apropiata de acesta, dar se constata cresterea suprafetei terenurilor acoperite cu arbori in IFN2. O crestere de circa 29 de mii hectare si o scadere a suprafetelor terenurilor destinate impaduririi ca urmare a lucrarilor de regenerare efectuate in perioada dintre cele doua cicluri IFN”, a spus Ioan Denes.

Denes, despre volumul mediu de lemn pe picior de paduri

Potrivit ministrului, volumul de lemn pe picior din paduri este de 2,3 miliarde de mc, cu un volum mediu de aproape 340 mc pe hectar. Referitor la volumul de lemn pe picior din paduri acesta a crescut de la 2,2 miliarde de mc in IFN1 la 2,3 miliarde de mc in IFN2.

„Legat de taierile ilegale si de anumite cifre vehiculate in spatiul public, doresc sa fac urmatoarea precizare. In cadrul inventarului nu s-au cules date legate de taierile ilegale sau legale. Au fost inventariati doar arborii in piete de proba, indiferent daca acestia au facut obiectul unor lucrari silvice. Operatorii de teren nu au verificat daca arborii sau cioatele inventariate erau sau nu marcati, marcate, sau daca marcile erau sau nu false sau daca arborii au disparut natural sau artificial. S-ar putea in ciclul trei sa avem in vedere o astfel de analiza prin care acel studiu sa ne spuna foarte clar volumul, cantitatea de masa lemnoasa taiata ilegal in Romania”, a afirmat Ioan Denes.

Rezultatele Inventarului Financiar National

Primul ciclu al Inventarului Forestier National s-a desfasurat in perioada 2008 – 2012. In anul 2018 au fost finalizate lucrarile pentru realizarea celui de-al doilea ciclu IFN, inceput in 2013.

Rezultatele Inventarului Forestier National (IFN) realizat in perioada 2013-2018 vor fi prezentate vineri in cadrul Forumului Padurilor, Industriei Lemnului si Economiei Verzi, eveniment organizat de Fordaq Romania – Comunitatea Forestierilor, in parteneriat cu Consiliul Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE