capre de vanzare

Crescatorii de ovine si caprine dintr-un oras important trebuie sa se prezinte de urgenta la Primarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Primaria municipiului Deva a facut apel la toti crescatorii de ovine si caprine, solicitandu-le acestora sa se prezinte la Compartimentul Registrul Agricol din cadrul Primariei. Vizita fermierilor la Primarie este necesara in conditiile in care acestia trebuie sa-si actualizeze datele din registrul agricol.

Potrivit reprezentantilor Primariei Deva, crescatorii de ovine si caprine vor fi informati si despre simptomele si masurile de prevenire a pestei micilor rumegatoare, o boala care ameninta tara noastra. In cele ce urmeaza, va redam continutul documentului.

Crescatorii de ovine si caprine din municipiul Deva sunt rugati sa se prezinte la Compartimentul Registrul Agricol din cadrul Primariei Municipiului Deva, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 16 (langa Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Hunedoara), in vederea actualizarii datelor din registrul agricol.

De asemenea, toti crescatorii de ovine si caprine vor fi informati cu aceasta ocazie despre simptomele si masurile de prevenire a pestei micilor rumegatoare.

Aceasta boala este caracterizata clinic cu urmatoarele simptome: febra, tulburari digestive si respiratorii, eroziuni si ulcere la nivelul mucoasei digestive si a cailor respiratorii.

Afectiunile se regasesc la nivelul mucoasei nasofaringiene, iar transmiterea infectiei se face direct de la animalul bolnav.

Masuri de prevenire a bolii:

– achizitia de animale se va face doar cu documente sanitar-veterinare;

– igiena generala la intrarea si iesirea din adaposturi;

– informarea de urgenta a medicului veterinar la observarea modificarilor, imbolnavirii sau deceselor la animale.

Pesta micilor rumegatoare este o boala grava, infecto-contagioasa, de natura virotica, ce afecteaza rumegatoarele mici, respectiv ovinele si caprinele. Boala se transmite in principal prin contact direct, iar mortalitatea in cazul animalelelor infectate poate ajunge la un procent de 70%. Pesta nu afecteaza si nu se transmite la oameni.

Achizitionarea de animale din Bulgaria, din zonele neafectate de pesta se face doar cu conditia prenotificarii DSVSA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE