Romsilva: care este pretul unui brad de Craciun

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a scos la vanzare peste 65.000 de pomi de Craciun, dintre care 53.040 sunt brazi si 12.610 sunt molizi sau alte specii rasinoase. Preturile de vanzare variaza intre 15 si 35 de lei, in functie de specie si inaltime, pentru pomii de Craciun recoltati in urma lucrarilor silvice, si intre 20 si 360 de lei pentru pomii de Craciun proveniti din pepinierele Romsilva, noteaza Mediafax.

„Din totalul de 65.650 de pomi, 26.170 sunt puieti ornamentali pentru Craciun proveniti din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantati doar pomi pentru Craciun, sau din lucrari silvice de ingrijire a padurilor, adica din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesiva”, se arata intr-un comunicat Romsilva.

Romsilva pune la vanzare si pomi in ghiveci

Tot in documentul emis de Romsilva se precizeaza ca pomii pot fi cumparati din pepinierele silvice cu radacina protejata sau direct in ghiveci, pentru a putea fi replantati in urmatorul sezon.

„Cei mai multi puieti ornamentali pentru Craciun provin din pepinierele silvice ale Directiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, si Prahova, cu 3.400 de puieti ornamentali. Preturile de vanzare variaza intre 15 si 35 de lei, in functie de specie si inaltime, pentru pomii de Craciun recoltati in urma lucrarilor silvice, si intre 20 si 360 de lei pentru pomii de Craciun proveniti din pepinierele Romsilva, in functie de dimensiuni si conditiile de livrare”, mai transmite Romsilva.

Reprezentantii institutiei sustin ca majoritatea cumparatorilor de brazi sunt persoane juridice (firme), care ii vand apoi in piete, cu toate ca si persoanele fizice pot cumpara brazi direct de la Romsilva, la un pret mai bun.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE